Дозвіл діє з 1 квітня до 1 листопада / Фото: УНІАН

У Києві на семи вулицях дозволили їздити зі швидкістю 80 км на годину.

Про це КП «Центр організації дорожнього руху» повідомляє у Facebook.

Читайте такожУ Києві відсьогодні ввели електронний квиток: як купити нові проїзні

«У столиці з 1 квітня до 1 листопада, згідно з рішенням Київської міської ради від 9 жовтня 2018 року «Про перелік ділянок доріг, на яких дозволяється швидкість руху транспортних засобів до 80 км на годину», на 7 ділянках запроваджується максимально допустима швидкість руху - 80 км/год», - йдеться у повідомленні.

Йдеться про локації:

просп. Р. Шухевича (від Московського мосту до вул. О.Бальзака);

вул. Набережно-Рибальська (від Гаванського мосту до вул. Електриків);

Наддніпрянське шосе;

Набережне шосе (від Поштової площі до Наддніпрянського шосе);

Столичне шосе (до вул. Академіка Заболотного);

вул. Саперно-Слобідська (від вул. М. Грінченка до Південного мосту);

просп. М. Бажана (від Південного мостового переходу до Харківської площі).

КП «Центр організації дорожнього руху» встановило на цих ділянках 90 дорожніх знаків 3.29 «Обмеження максимальної швидкості руху до 80 км на годину».

Читайте такожУ КМДА роз'яснили порядок в'їзду транспорту до Києва у період карантину

«Звертаємо увагу водіїв! Рухатися зі швидкістю до 80 км/год можна лише за наявності відповідних дорожніх знаків», - наголошують у КП.

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня 2018 р. Київрада затвердила перелік з 17 ділянок доріг, на яких дозволяється швидкість руху транспортних засобів до 80 км/год в період з 1 квітня до 1 листопада.

У Київраді пояснили, що починаючи з 1 січня 2018 року, набули чинності оновлені вимоги Правил дорожнього руху, згідно з якими швидкість пересування транспорту в населених пунктах знижено з 60 км/год до 50 км/год. Однак, враховуючи важливість забезпечення належних умов для життєдіяльності Києва, виникає необхідність збільшити дозволену швидкість руху на окремих ділянках. Відповідно до постанови Кабміну, міська влада повинна узгоджувати відповідний перелік автошляхів із Національною поліцією. Також мають враховуватись належні дорожні умови, пояснили у прес-службі.

Відтак, за результатами аналізу, було визначено 17 столичних вулиць, на яких дозволяється швидкість руху транспортних засобів до 80 км/год в період з 1 квітня до 1 листопада.