Ілюстрація REUTERS

Обсяг продажу нових комерційних автомобілів в Україні в березні, в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, скоротився на 41% і становить 568 авто.

Читайте такожАМКУ: ціни на бензин можна знизити ще на 3-5 гривень

Про це повідомляє прес-служба асоціації "Укравтопром".

Відео дня

Згідно зі статистикою "Укравтопрому", частіше за інших березневу реєстрацію проходили автомобілі марки Renault. За місяць 122 нових комерційних Renault отримали українську прописку. Відносно березня минулого року реєстрації машин цієї французької марки впали всього на 3%.

На другому місці Fiat - 107 зареєстрованих авто, що на 23% менше, ніж роком раніше.

Третій результат одразу у двох марок Peugeot і Mercedes-Benz, яким вдалося реалізувати та зареєструвати 54 нових комерційних автомобілів. При цьому відставання від березневого результату 2019 року для Peugeot становило трохи менш як 16%, а для Mercedes - майже 39%.

Ілюстрація REUTERS

Четверте місце з результатом 36 реєстрацій зайняв Ford, який також не уникнув падіння минулого року, яке становило для марки 54%.

Замикає ТОП-5 березневого рейтингу нових комерційних автомобілів Citroen. Цій марці вдалося не лише потрапити до ТОП-п'ятірки місяця, але і збільшити березневі реєстрації на 74% - до 33 авто.

Зазначається, що всього у першому кварталі 2020 року в Україні було зареєстровано 2135 нових комерційних автомобілів, що на 16% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомляв УНІАН, обсяг продажу нових комерційних автомобілів в Україні у 2019 році, у порівнянні з 2018 роком, скоротився на 3% і становить 12,4 тисячі авто.