Невизнане Придністров'я має узгоджувати транзит з  Молдовою - Держпродспоживслужба / Фото УНИАН

Транзит вантажів в невизнану Придністровську Молдавську Республіку через територію України буде здійснюватися лише за умови його узгодження з Національним агентством з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова.

Читайте такожЩо чекає на "ЛДНР": ЗМІ розповіли про життя в невизнаному Придністров'ї

Про це йдеться в роз'ясненні Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів щодо пропуску вантажів до невизнаного Придністров’я.

Відео дня

"Відповідно до розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 17 травня 2017 року №33 передбачено, що з 20 травня 2017 року пропуск підконтрольних вантажів в режимі транзиту через територію України, які направляються в невизнану Придністровську Молдавську Республіку, буде здійснюватися лише за умови його узгодження з Національним агентством з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова", - йдеться в повідомленні.

У Держпродспоживслужбі додають, що зазначена вимога відповідає п. 14 Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії країн СНД, відповідно до якої така співпраця здійснюється між компетентними органами в галузі ветеринарної медицини України та Молдови. А саме: під час імпорту та міжнародного транзиту в обов'язковому порядку завчасно оформляються дозволи центральних державних ветеринарних органів сторін, на території яких ввозиться і через території яких транспортується підконтрольний вантаж. З ними також узгоджується маршрут прямування.

"Оскільки дія зазначеної угоди не поширюється на відносини з невизнаною Придністровською Молдавською Республікою, з метою забезпечення його виконання головний державний інспектор ветеринарної медицини України прийняв відповідне рішення. Таке рішення відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ)", - підкреслили в держслужбі.

Як повідомляв УНІАН, раніше в невизнаному Придністров’ї поскаржилися, що Україна заборонила транзит вантажів через свою територію.