фото autonews.ua

Литва не проводить розслідувань перегону в Україну автомобілів з литовської реєстрацією в обхід українських законів, повідомляє КНК-медіа з посиланням на офіційну заяву литовської митниці.

Читайте такожУ ДФС назвали кількість авто на єврономерах, які незаконно перебувають в Україні

"Митниця Литви, в світлі нещодавно поширеної в засобах масової інформації заяви повідомляє, що не ініціювала жодного розслідування транспортних засобів, які зареєстровані в Литві та використовуються в Україні", – йдеться на сайті відомства.

Відео дня

Раніше Державна фіскальна служба України заявила, що разом з литовськими колегами почали розслідування законності ввезення до країни авто з еврономерами.

"Литовські колеги за запитом української сторони почали розслідування щодо законності ввезення та використання на території України транспортних засобів, зареєстрованих на території Литовської Республіки", – йдеться на сайті відомства.

Однак, литовської митниці додають, що передають інформацію Україні на всі запити. До того ж, в українських правоохоронців відкритий доступ до литовської базі даних зареєстрованих машин Regitras.

"Колеги з України постійно звертаються до митниці Литви щодо порушень митного законодавства і митних органів Литви та отримують всю необхідну інформацію про проведення ними розслідування", – зазначили в литовській митниці.