У поїзді Львів - Маріуполь прибрали кондиціонери / фото REUTERS

В "Укрзалізниці" знову скандал. Цього разу компанія вирішила прибрала кондиціонування у всіх купейних вагонах поїзда 69/70, який їде за маршрутом Львів - Маріуполь. У складі залишили лише один вагон, в якому є кондиціонер - "люксовий", але квитки на нього нереально купити навіть за місяць.

Про це повідомили на сторінці Громадський контроль Укрзалізниці в Facebook.

"Після недавньої публікації про невірну інформацію щодо кондиціонованих вагонів у поїзді 69/70 Маріуполь - Львів, Укрзалізниця замість того, щоб рівномірно розподілити кондиціоновані вагони за трьома складами на цьому маршруті, просто вилучила абсолютно всі купейні кондиціоновані вагони з усіх складів", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗолота прохолода: Укрзалізниця закупила кондиціонери для вагонів по мільйону за штуку

Квитки у вагон-люкс, в якому залишився кондиціонер, купити неможливо, навіть за місяць.

"Тобто в поїзді, який 29 годин їде в одну сторону по жаркому південному сонцю, тепер тільки один вагон з кондиціонуванням (люкс на 18 місць), куди місця купити нереально навіть за місяць", - повідомив автор поста.

Наголошується, що ще в кінці червня в цьому поїзді були купейні вагони з кондиціонуванням, але зараз про це можна забути.

Додамо, вартість купейного квитка в такий поїзд - 254 гривні.

Скрін facebook.com/publiccontrolUZ

Українці у коментарях оцінили "нововведення" і зазначили, що до 60% поїздів "Укрзалізниці" слідують за маршрутами без кондиціонера:

  • "Для людини з хворим серцем це може виявитися останньою подорожжю".
  • "Може пора заборонити вагони без кондиціонера випускати в рейс?"
  • "Тоді відсотків 60 поїздів доведеться скасувати взагалі".
  • "Скотовозки-фошизди, мля!"

Новини "Укрзалізниці": що варто знати