Суд заборонив Державній автомобільній інспекції використовувати прилад вимірювання швидкості «ВІЗИР».

Як повідомляє сайт газети українських юристів «Юридична Практика», сьогодні Окружний адміністративний суд Києва задовольнив адміністративний позов адвоката і представника Ради автомобілістів України Тетяни ЧУРІКОВОЇ і представника тієї самої Ради Олексія АНДРОНІКОВА до МВС України і Державного департаменту ДАІ МВС України щодо заборони використовування на Україні вимірювачів швидкості «ВІЗИР».

Ухвалою суду було визнано неправомірними дії МВС України і Держдепартаменту ДАІ МВС України з використовування радіолокаційного відеозаписуючого вимірювача швидкості «ВІЗИР» з метою виявлення і фіксації порушень Правил дорожнього руху.

Відео дня

Також своєю ухвалою суд заборонив МВС України і Держдепартаменту ДАІ МВС України, а також їх посадовим і службовим особам використовувати вимірювач швидкості «ВІЗИР» до ухвалення нормативно-правового акту, яким міліції буде надано право використовувати такий вимірювач швидкості для виявлення і фіксації порушень ПДР.

Як повідомляв УНІАН, 9 лютого у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України заявили, що Департамент ДАІ не відмовляється від використовування приладів «ВІЗИР», і водночас планує ввести у дію стаціонарну систему відеоспостереження.