Прибуток УЗ отримала лише "на папері" внаслідок курсової різниці / фото УНІАН

У 2019 році акціонерна компанія "Укрзалізниця" отримала чистий прибуток внаслідок курсової різниці.

Читайте такожУЗ з липня скоротить робочий тиждень залізничників до 4 днів

Про це повідомив транспортний експерт Олександр Кава на своїй сторінці в Facebook з посиланням на фінансову звітність "Укрзалізниці".

Відео дня

"У 2019 році чистий прибуток УЗ отримала лише "на папері" внаслідок курсової різниці, і це чітко видно у звіті. Завдяки зниженню курсу гривні в кінці року до 23,69 гривні за долар була проведена переоцінка валютних фінансових зобов'язань компанії, які й дали весь бухгалтерський прибуток за рік", - написав він.

Кава зазначив, що курсова різниця становить 4,3 мільярда гривень, що й забезпечило чистий прибуток у 2,9 мільярда гривень.

"Але цей прибуток тільки на папері. Якби прибуток компанії була реальна, то очевидно, що ніхто б не знижував кредитний рейтинг компанії й не вводив би 4-тижневий робочий тиждень для співробітників", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" за підсумками 2019 року збільшила чистий прибуток майже в 15 разів - до 3 мільярдів гривень

"Укрзалізниця" - публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.