Ілюстрація REUTERS

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в січні-квітні поточного року знизилися в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 5% – до 23,9 тис. одиниць.

Читайте такожПродажі електрокарів в Україні зросли на третину

Про це повідомила прес-служба асоціації автовиробників України «Укравтопром».

Відео дня

Згідно з повідомленням, у квітні українці купили і поставили на облік 3,7 тис. нових легкових авто або майже вдвічі менше, ніж роком раніше.

При цьому такий результат не є антирекордом, оскільки чотири роки тому, і п'ять років тому були місяці з меншими результатами.

«Попри різке падіння кількості реєстрацій нових машин, третій місяць поспіль залишається незмінною трійка лідерів ринку - Renault, Toyota, KIA. Втім, і роком раніше квітневий рейтинг у тому ж порядку очолювали ті ж бренди. Проте не обійшлося і без сюрпризів. На четверте місце піднявся BMW, а минулого року він обіймав дев'яту позицію, а в попередньому місяці тринадцяту. Здивував і Mercedes-Benz, один з небагатьох брендів, які продемонстрували зростання продажів, показавши шостий результат місяця. Роком раніше Mercedes-Benz займав 14 сходинку рейтингу, а в березні цього року був одинадцятим», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що лідируючу позицію на ринку продовжує зберігати RENAULT. У квітні нові автомобілі цієї французької марки отримали 771 український реєстраційний номер. У порівнянні з минулим роком квітневі реєстрації нових RENAULT знизилися на 31%.

На другому місці TOYOTA - 428 авто цієї марки поповнили український автопарк. Від свого результату річної давності TOYOTA відстала на 56%.

Третю сходинку рейтингу посіла KIA, автомобілі якої купили 259 українців, що на 59% менше, ніж минулого року.

Четверта позиція у BMW - 184 авто (-11% в порівнянні з квітнем 2019 року).

Завершує п'ятірку лідерів місяця SKODA - 180 авто (-67%).

Бестселером місяця став компактний кросовер RENAULT Duster, 278 нових автомобілів цієї моделі поповнили у квітні український автопарк.

Як повідомляв УНІАН, за даними асоціації «Укравтопром», обсяг продажу нових комерційних автомобілів в Україні у 2019 році, у порівнянні з 2018 роком, скоротився на 3% і становив 12,4 тис. авто.

Асоціація автовиробників України «Укравтопром» створена в 1997 році. Засновниками «Укравтопрому» виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, «АвтоКрАЗ» та інші.