Найближчими вихідними відкриється після ремонту правий проїзд маршруту Київ-Бориспіль, який відновлюють за програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Про це повідомило Міністерство інфраструктури у Facebook.

З 18 липня дорожники починають ремонтувати лівий проїзд.

"Роботи на ділянці дороги між Києвом та Борисполем почалися у червні. У рекордні строки, а саме за три тижні, завершено правий проїзд, який от-от вже буде відкритий для водіїв", - розповів заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко.

Відео дня

Повне завершення ремонту даної 17-кілометрової ділянки траси М-03 Київ — Харків планується на кінець серпня – таким чином, вона стане одним з об’єктів "Великого будівництва", які будуть введені в експлуатацію до 30-ї річниці Незалежності.

Ремонт Київ-Бориспіль відбувається вперше за 17 років. Зараз на об’єкті працюють 164 одиниці техніки та понад 150 працівників.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, ділянка генерує один із найбільших показників трафіку у країні — близько 85 тис. автомобілів на добу.

"Для нас критично важливо підтримувати її у хорошому стані — і ми на тому етапі, коли експлуатаційного утримання вже не достатньо. Після проведення ремонту дорожнє покриття слугуватиме щонайменше 10 років", - зазначив керівник Мінінфраструктури.

Також для контролю за перевантаженням у рамках проєкту тут буде встановлено майданчик зважування-в-русі.

"Наголошую — міжнародний аеропорт "Бориспіль" та маршрут від нього до столиці — це перше, що бачать іноземні туристи, які прибувають до столиці України. Тому наразі ми докладаємо максимум зусиль, щоб ці об’єкти були взірцевими", - додав Кубраков.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко заявив, що до Дня Незалежності планується відкрити найдовшу трасу України – М-30 Стрий-Ізварине.