фото t.me/UkrzalInfo

Завдяки системним управлінським змінам та налагодженню закупівельної політики, чистий прибуток Укрзалізниці за підсумками першого місяця року склав 21 млн грн.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури. 

"Загалом цього року на УЗ планується отримати 1,7 млрд грн чистого прибутку. Отримані кошти будуть спрямовані насамперед на виконання планів "Великого будівництва" на залізниці",  - сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Відео дня

Зокрема, цьогоріч за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" планується електрифікувати 100 км маршрутів, оновити 750 км колій, збудувати 1 500 вантажних вагонів, а також закупити щонайменше 100 пасажирських вагонів.

Кубраков зазначив, що стабілізувати фінансову ситуацію в Укрзалізниці, де ситуація станом на перше півріччя 2021 року була критичною, було одним із ключових завдань міністерства у минулому році. 

За його словами, це вдалося зробити завдяки впровадженню можливості закуповувати електроенергію напряму у виробника, приведенню тарифів на вантажні перевезення до економічно обґрунтованих, оперативній реакції на запити ринку.

В Мінінфраструктури нагадали, що УЗ завершила минулий рік позитивним фінансовим результатом, зокрема прибуток Товариства за підсумками 2021 року склав майже півмільярда гривень, а в січні 2022 року дохід зріс у 1,6 раз  - до 9,3 млрд грн.

Показник EBITDA (обсяг прибутку до вирахування витрат за відсотками, сплати податків та амортизаційних відрахувань) у січні 2022 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс в 5 разів - до 2,6 млрд грн.

"Системні реформи дають результати на ключових державних підприємствах галузі – Укрзалізниці, Борисполі, ДП МТП "Южний", яким менше ніж за рік вдалося стабілізувати фінансовий стан", - підсумував Кубраков.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що програма Володимира Зеленського передбачає запуск масштабної програми оновлення парку вантажних вагонів.