Иллюстрация REUTERS

У Києві автомобіль Porsche Cayenne встановив антирекорд з порушення швидкісного режиму. 

Водій автомобіля з держномером ВІ 7770 ** о 12:20 рухався по трасі "Київ - Харків" зі швидкістю 210 км/год у той час, як дозволена швидкість на цій дорозі - 100 км/год, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на сторінці в Facebook.

"Заслужений штраф в 510 гривень буде направлений власнику цього авто за місцем реєстрації в місто Полтаву. А може бути і не один", - написав він у дописі.

Відео дня
Авто порушило ПДР / Фото facebook.com

Читайте такожАвтофіксація порушень ПДР: у МВС підбили підсумки першого дня роботи системи у Києві

Вартість автомобіля Porsche Cayenne у дилера в Україні стартує від 2,5 мільйона гривень.

Тоді Геращенко припустив, що "штраф змусить його задуматися і більше не їздити з такою дикою швидкістю по дорогах загального користування".

Геращенко також повідомив, що 2 червня був помічений ще один антирекорд - "це 11 порушень за день вчинені одним і тим же водієм на автомобілі з номером ХХ7799ХХ", - заявив заступник.

Пізніше він опублікував список "потенційних вбивць на дорозі. Тих водіїв, хто 2 червня дозволив собі їздити зі швидкістю понад 170 і більше кілометрів на годину".

Номери порушників / Фото facebook.com

Довідка УНІАН: Якщо оплатити штраф за таке порушення протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення, то його сума складе 127,5 гривень. Якщо після 10 днів - 255 гривень. В разі перевищення швидкості більш ніж на 50 км / год штраф становить 510 грн.

Як повідомляв раніше УНІАН, глава міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що майже на 40% зменшилася кількість порушень, у порівнянні з минулою добою.