Компанія "Автомагістраль-Південь" планує завершити ремонт ділянки траси Н-26 "Чугуїв-Мілове" у Луганській області до кінця жовтня цього року. Зараз в рамках "Великого будівництва" Президента Володимира Зеленського триває влаштування фінішного шару покриття на дорозі, повідомила офіційна Facebook-сторінка інфраструктурної програми.

"Роботи на об’єкті вийшли на новий етап – розпочато влаштування верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА)", - йдеться у дописі.

Читайте такожВ ОП заявили, що вже цього року водії зможуть проїхати новими запорізькими мостами через ДніпроРемонт 35-ти кілометрової ділянки траси стартував у травні цього року на відрізку км 195+000 – км 230+000 у напрямку від міста Старобільськ до села Євсуг. На ділянці вже виконали розпушення та планування зношеного асфальтобетонного покриття. 

Відео дня

На ділянці тривають роботи з влаштування нижнього шару покриття із крупнозернистого асфальтобетону, перевлаштування бортових каменів, розчищення придорожньої смуги від чагарників та дрібнолісся. Незабаром на об’єкті розпочнеться комплекс робіт з облаштування примикань, з’їздів, автобусних зупинок та укріплення узбіччя.

У подальшому спеціалісти компанії встановлять бар’єрне огородження, нові дорожні знаки та напрямні стовпчики, нанесуть дорожню розмітку.

"Це не перший проєкт компанії на трасі Н-26. На Харківщині "Автомагістраль-Південь" вже відновила майже 110-кілометрову ділянку автошляху на відрізку км 2+635 – км 110+735 від селища Малинівка до межі з Луганською областю", - зазначили у компанії.

Нагадаємо, як раніше повідомляв координатор програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко, за програмою до кінця 2023 року планується оновити всю мережу загальнодержавних доріг країни, що становить понад 20 тисяч км.