Українсько-італійська угода про взаємне визнання та обмін водійського посвідчення тимчасово припинила свою дію / фото УНІАН Володимир Гонтар

Угода між Україною та Італією про взаємне визнання та обмін водійського посвідчення тимчасово припинила свою дію.

Про це повідомляється на сторінці посольства України в Італії в соціальній мережі Facebook.

Читайте такожВ Україні змінили правила видачі водійських прав

Відео дня

"Українсько-італійська угода про взаємне визнання та обмін водійського посвідчення тимчасово припинила свою дію з 1 червня 2021 року. Будь-які повідомлення про автоматичне продовження дії Угоди не відповідають дійсності", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Міністерство внутрішніх справ України та Міністерство інфраструктури й транспорту Італійської Республіки зараз ведуть активну роботу над тим, щоб найближчим часом підписати нову угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія, яка після набрання чинності дозволить громадянам України й надалі користуватися можливістю здійснювати обмін своїх українських водійських посвідчень на італійські документи.

"Про підписання та набуття чинності нової Угоди буде додатково повідомлено", - заявили в посольстві.

Видача водійських прав в Україні

17 липня 2020 року в Україні змінили правила видачі водійських прав.

Згідно з інструкціями при отриманні категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE можна підтвердити наявність навичок керування транспортними засобами по будь-якій з категорій В, С1, С, D1 і D, а максимально допустима перерва в навичках водіння збільшений до 3 місяців.

У разі відкриття двох і більше категорій теоретичний іспит складають один раз за екзаменаційними квитками вищої категорії.