фото Мінінфраструктури

Внаслідок закриття своїх портів для суден рф Канадою, Великобританією, США та країнами ЄС судноплавство біля морських портів держави-терориста зменшилось на третину, а кількості суден – на 30%.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Галузеві санкції, за словами Кубракова, гарантують обмеження на експорт технологій̆ для морської̈ навігації̈ та радіозв’язку для РФ, а також фінансові обмеження російського морського регістру судноплавства.

Відео дня

"Міністерство інфраструктури активно працює над реалізацією інфраструктурної блокади агресора по всім напрямкам", – сказав він.

Міністр нагадав, що з початку повномасштабної війни міністерство направило більше сотні листів в найбільші світові морські, автомобільні та інші організації внаслідок чого росію виключили з багатьох міжнародних організацій.

"Разом з Польщею, Литвою та Естонією ми заблокували вантажні перевезення Росії", – зазначив він.

Кубраков підкреслив, що окремим напрямом стало запровадження "залізних" та авіа-санкцій.

"Із залізницями рф та білорусі та їх дочірніми компаніями припинили співпрацю і цей процес продовжується, а країни поступово закривають свій повітряний простір для літаків РФ", – сказав очільник МІУ.

Нагадаємо, раніше Олександр Кубраков заявив, що разом з міжнародними партнерами МІУ працює над тим, щоб підтримувати безперебійність роботи української логістичної системи, зокрема залізниці та Дунайських портів.