Новий електрокар буде коштувати в межах 20 тисяч євро / фото Volkswagen

Німецький автовиробник Volkswagen AG вирішив переглянути стратегію виводу на ринок найбільш доступних моделей концерну і випустити нову модель автомобіля на електричній тязі.

Читайте такожПродажі електрокарів в Україні впали в 14 разів

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Раніше керівництво VAG збиралося випустити бюджетну модель в рамках бренду Seat, залишивши Volkswagen тільки досить дорогі електричні моделі. Однак через коронавірус та ситуації, Volkswagen вирішив взяти дану модель під своє крило, розробивши її самостійно на базі спрощеної платформи VW MEB і розширивши її до модельної лінійки згодом", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на цей час в рамках концерну Volkswagen AG вже присутній компактний недорогий електромобіль, який з невеликими технічними змінами та різних фірмовим дизайном продається відразу трьома брендами - це Volkswagen e-Up, Seat Mii Electric і Skoda Citigo-e iV. Однак дані моделі є перехідними, оскільки спочатку розроблялися на основі однойменних ДВЗ-версій. А ось на зміну цій трійці Volkswagen та хоче створений розроблений з нуля електромобіль.

Основна проблема розробників - зробити новий бюджетник не просто компактніше, але і помітно дешевше. Як орієнтир вартості називається відмітка 20 тисяч євро (22 тисячі доларів) після врахування всіх можливих пільг і знижок. Тому стандартна VW MEB, на якій засновані Volkswagen ID.3, Seat El-Born і Skoda Enyaq, не підходить, а ось MEB Entry - загалом.

фото Volkswagen

Німецькі інженери розглядають кілька варіантів зниження вартості такої моделі, починаючи з дешевших, компактних і малопотужних електродвигунів і закінчуючи спрощеними батарейними модулями, які будуть володіти мінімальною місткістю і додатковою функціональністю (як мінімум, напрошується думка про відмову від складної системи рідинного охолодження, швидкісної зарядки та складної рами міцності). При всьому цьому розробники хочуть зберегти адекватний міської пробіг від повного заряду і високий рівень безпеки при зіткненнях.

Проект перебуває на ранніх стадіях розробки, тому подробиць про нього наразі не дуже багато. Також незрозуміло, як саме ця новинка буде співвідноситися з компактними електромобілями ID.1 і ID.2, над якими вже працюють німці. Нагадаємо, що цим моделям також приписують цінник до 20 тисяч євро, мінімальну потужність, батареї на 24/36 кВт-год і запас ходу до 300 кілометрів. Існує ймовірність, що Volkswagen запустить для нового сімейства бюджетних електромобілів окремий бренд, щоб не змішувати модельні лінійки основного сімейства ID. та нового сімейства бюджетників.