Рішення буде переглядатися "за потреби" / Ілюстрація REUTERS

Агентство авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) заборонило авіакомпаніям виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі.

Про це повідомляється на сайті EASA.

Виняток становлять випадки, коли політ "потрібен для безпечної роботи в непередбачених обставинах".

Відео дня

Таким чином агентство хоче знизити потенційний ризик для пасажирів і екіпажів, який може виникнути в результаті польотів в повітряному просторі Білорусі.

Читайте такожБілорусь оскаржить авіаблокаду з боку України"Це сталося після інциденту з рейсом Ryanair FR4978 23 травня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Ці заходи повинні бути приведені в дію протягом двох днів з дати набрання чинності директиви.

Посадка літака Ryanair в Мінську і затримання Протасевича

23 травня літак Ryanair "Афіни-Вільнюс" екстрено приземлився в Мінську після повідомлення про мінування, яке нібито отримала Адміністрація Мінського аеропорту.

Після цього влада країни затримала засновника Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який летів на цьому літаку і перебував у розшуку в Білорусі.

Україна повністю припинила авіасполучення з Білоруссю з півночі 26 травня. Українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. 

У Європейському Союзі почали роботу над новими обмежувальними заходами проти влади Білорусі.

Сам же Лукашенко заявив, що санкції проти Білорусі навряд чи поширюватимуться на транзит російського газу до країн Європейського Союзу, але захід, за його словами, намагається вдарити по бюджетоутворюючим підприємствам Білорусі.

Обставини вимушеної посадки літака розслідуватиме міжнародна організація цивільної авіації.