Водії мають дотримуватися правил їзди з включеними фарами / фото УНІАН Володимир Гонтар

З 1-го жовтня в Україні починає діяти важливе правило для водіїв.

Водії мають дотримуватися правил їзди з включеними фарами або запаленими ходовими вогнями поза населеними пунктами. Про це повідомляє ТСН.uа.

Читайте такожВідеофіксація порушень ПДР: за 100 днів жодний водій не зміг оскаржити штраф – поліція

Відео дня

Нова вимога

Ця вимога є обов'язковою для виконання в будь-який час доби. Дотримуватися її потрібно автомобілістам з жовтня по травень.

Протягом зазначеного періоду на всіх механічних транспортних засобах поза міст і сіл мають бути включені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар. Згідно ПДР, при недостатній видимості вдень можна включити тільки протитуманні фари, але ввечері та вночі вони мають бути обов'язково включені разом з фарами.

Система відеофіксації порушень ПДР

  • З 1 червня 2020 року в Україні почали працювати перші відеокамери системи автоматичної фото - та відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Камери встановлені в Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.
  • Порушенням є перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год.
  • Правоохоронці стверджують, що аварійність на ділянках, де встановлені камери, істотно знизилася. Зокрема, кількість фактів перевищення швидкості в місцях установки камер за 100 днів знизилася в шість разів.
  • За 100 днів роботи камер автофіксації патрульні підписали 833 тисяч 949 постанов про перевищення швидкості, за якими водіями сплачено штрафи в 645 тисяч 526 випадках, тобто рівень добровільної сплати штрафів досяг 77%.
  • За 100 днів роботи камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху жодному водієві не вдалося оскаржити виписаний штраф.