Будівництво ведеться у складних гідрогеологічних умовах / скріншот

В Одеській області з’явиться нова 5,3-кілометрова дорога, яка зв’яже морський порт із міжнародною трасою М-28 Одеса – Южний.

Користування дорогою буде повністю безкоштовним, повідомляє прес-служба Укравтодору. 

Проект виконують у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Відео дня

"Створення нової цементобетонної дороги, котра забезпечить безкоштовний заїзд до морського порту, просувається з впевненим темпом. Проводимо підготовчі роботи до будівництва естакади у складі дороги. Вона з’єднуватиметься з вже існуючою естакадою Адміністрації морських портів України. Саме ця інженерна споруда дозволить оминути територію приватної компанії", - інформує агентство автомобільних доріг.

Будівництво ведеться у складних гідрогеологічних умовах, для прокладання автошляху доведеться міняти ґрунти підошви земляного полотна на глибину двох метрів.

Крім самої дороги протяжністю 5,3 км, на ділянці з’являться TIR-майданчики для великовагового автотранспорту, розраховані на 300 машин, 2 майданчики зважування-в-русі (WiM). Також тут працюватиме контрольно-пропускний пункт, а дорогу розширять з 4 до 6 смуг для швидкої перевірки вантажівок.

Планується, що нову дорогу завершать протягом 2021-2022 року. Крім того, за програмою президента "Велике будівництво" в Одеській області до кінця року побудують та відремонтують 180 км доріг державного значення.

Раніше повідомлялося, що на Буковині вперше за 30 років відремонтують дорогу до КПП "Красноїльськ" на кордоні з Румунією. Загалом у 2021-2022 роках за інфраструктурною програмою президента Володимира Зеленського відремонтують понад 600 км доріг до міжнародних пунктів пропуску.