Ілюстрація / REUTERS

Національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" відновив міжнародну доставку посилок пасажирськими літаками компаній Lufthansa та KLM.

Читайте також"Нова пошта" запустила два регулярних вантажних авіарейси з Китаєм

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

В "Укрпошті" підкреслили, що обидві компанії стали першими з березня (коли Кабмін прийняв рішення припинити міжнародне пасажирське авіасполучення), чиї авіарейси використовував український оператор поштового зв'язку для доставки посилок в інші країни.

Зокрема, німецька авіакомпанія Lufthansa доставляє відправлення "Укрпошти" з України до Німеччини, звідки вони будуть направлені в інші країни Європи, Південної Америки, Південної та Південно-Східної Азії, США, Китай, Японію; нідерландська KLM – з України до Нідерландів, звідки посилки будуть спрямовані в ПАР, ОАЕ, Нову Зеландію, Австралію, Колумбію, Перу, Панаму і ряд інших країн.

Згідно з повідомленням, зараз поштові відправлення будуть перевозитися 5 разів на тиждень рейсами Lufthansa і 3 рази в тиждень рейсами KLM.

Авіакомпанія KLM доставляє посилки "Укрпошти" в Нідерланди, а звідти - до ПАР, ОАЕ, Нової Зеландії, Австралії, Колумбії, Перу, Панами та інших країн.

Як повідомляв УНІАН, "Укрпошта" за два місяці карантину (з 17 березня по 17 травня) перевезла через кордон понад 500 тонн відправлень мікро-, малого і середнього бізнесу України на суму понад 40 мільйонів доларів.

17 березня уряд закрило міжнародне регулярне пасажирське сполучення, що змусило "Укрпошту" відмовитися від доставки посилок пасажирськими літаками.

Довідка УНІАН. "Укрпошта" - національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу в Україні – 11 тисяч відділень.