Томос не може врятувати рейтинга чинного президента / УНІАН

Головними фаворитами президентської виборчої кампанії залишаються Юлія Тимошенко та Володимир Зеленський, в той час як чинний президент Петро Порошенко значно відстає.

Читайте такожFacebook запроваджує обмеження на передвиборну рекламу кандидатів у президенти України

Як повідомляє «24 канал» про це свідчать результати нового соціологічного дослідження, проведеного  Агенцією суспільно-політичних досліджень і комунікативних стратегій.

Відео дня

За даними дослідження, навіть після отримання томосу про автокефалію для Православної церкви України електоральні позиції чинного президента Петра Порошенка не покращилися – він посідає лише п’яте місце у рейтингу ймовірних претендентів на посаду глави держави. За нього готові проголосувати лише 8,2% тих, хто піде на вибори, тоді як за Юлію Тимошенко – 15,5%, за Володимира Зеленського – 11,9%, за Юрія Бойка – 9,5%, за Анатолія Гриценка – 8,8%.

Опитування засвідчило, що більшість українців оцінює соціально-політичну ситуацію в країні негативно. Якщо у лютому 2018 року 52% громадян вважали її напруженою і складною, то наразі кількість таких оцінок зросла до 61%. Майже третина виборців називає ситуацію катастрофічною та вибухонебезпечною.

Переважна більшість українців (69%) вважають, що курс, яким веде країну чинна влада, неправильний. В лютому 2018 року цей показник становив 64%.

Опитування було проведене методом стандартизованого інтерв’ю 5 – 12 січня 2019 року в усіх областях України (крім АР Крим та територій Луганської та Донецької областей, непідконтрольних українській владі). Вибіркова сукупність – 2011 респондентів. Статистична похибка опитування (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, за результатами опитування громадської думки, спільно проведеного Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень імені О. Яременка в період з 16 по 22 грудня 2018 року, Юлія Тимошенко має найбільшу підтримку виборців серед першої п’ятірки кандидатів.