Петро Порошенко / REUTERS

Волонтер Роман Сініцин заявив, що результат Петра Порошенка у першому турі виборів - це не "люди погані", "суспільство недоросло" чи "запит на нові обличчя". Це - результат провальної політики у більшості ключових сфер.

Сініцин нагадав, що у чинного президента в 2014 році результат був 54% у першому турі, а зараз може не бути й 20 у першому.

Читайте такожУ Зеленського показали дані паралельного підрахунку голосів

Відео дня

"Це результат тотальної кризи справедливості в суспільстві. Це результат відсутності покараних за Майдан... Це результат кадрової політики, де найближче до "пороха" не технократи-професіонали, а армійські друзі, куми і відверті аферисти: усі ці свинарчуки, кононенки, грановські... Це результат того, що системній корупції ніхто так і не зламав хребет. Навіть і не намагався, просто перерозподілили потоки: оборонку одним, енергетику іншим і.т.д. Це результат "реформ" прокуратури і судів", - наголосив волонтер.

Він також додав, що результат Порошенка у першому турі - це результат травлі "грантоїдів", журналістів і громадянського суспільства у відповідь на тиск з приводу реформ та змін.

Це, продовжив він, результат (провал Порошенка на виборах - Ред.) недолугої діяльності проплачених пропагандистів як в інтернеті, так і на ТБ.

"Це результат неприкритих особливо договорняків з Медведчуком та Ахметовим", - додав Сініцин.

"Кума без диплому через Раду протащити - повноважень вистачило, як і Саакашвілі змішати з гівном і викинути з країни. А от на Семочка, Розенблата чи Свинарчука - не вистачило. От вам і результат", - наголосив волонтер.

І винен в проміжній поразці перш за все сам Порошенко, зазначив він.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія опрацювала 65,49% протоколів дільничних виборчих комісій про результати голосування на виборах президента України.

Лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали 30,41% виборців. За чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 16,28% виборців, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко – 13,10%.