Петро Порошенко / REUTERS

Кандидат у президента України та чинний глава держави Петро Порошенко здав кров, сечу та волосся на вміст алкоголю та наркотиків, ґрунтовне обстеження зразків за допомогою газового хроматографа буде проведене протягом двох годин, а обстеження волосся разом з волосяним фолікулом може тривати до двох тижнів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий журналістам після здачі кандидатом в президенти та чинним главою держави на вміст в організмі наркотичних речовин та алкоголю в медичному центрі НСК «Олімпійський».

Читайте такожОприлюднені результати експрес-аналізу Порошенка

Відео дня

«Наркологічний огляд сьогодні складався з двох важливих складових, в першу чергу – це сам, безпосередньо, лікарський огляд, а також було відібрано біологічні середовища організму для проведення лабораторного та психологічного дослідження», - заявив він, додавши, що в даному випадку були відібрані кров, сеча та волосся разом з волосяним фолікулом

За словами Ярого, дослідження приводилося чотирма медичними установами Києва – двома установами приватної форми власності та двома комунальної форми власності.

«Впродовж найближчих двох годин у нас буде можливість провести більш ґрунтовне обстеження за допомогою газового хроматографа, рівно за дві години після постановки цього аналізу у нас буде повна інформація про наявність чи відсутність алкоголю в крові», - додав лікар.

«Більш тривалий термін займає процедура обстеження волосся разом з волосяним фолікулом. За попередньою інформацією, ця процедура може тривати навіть до двох тижнів. Ми будемо докладати всіх зусиль, щоб цю процедуру максимально скоротити», - резюмував Ярий.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, але озвучив ряд умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

4 квітня представник виборчого штабу чинного очільника держави Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом у медпункті НСК «Олімпійський» здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю.

Своєю чергою у штабі Зеленського відхилили пропозицію здавати кров безпосередньо у медпункті НСК «Олімпійський» та заявили, що він прийде здавати аналізи в приватну лабораторію

5 квітня зранку Зеленський здав кров на аналізи в приватній лабораторії «Євролаб».