МВС дотримувались «бездоганної політичної нейтральності» щодо 39 кандидатів у президенти / фото facebook.com/mvs.gov.ua

Радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко запевняє в дотриманні органами МВС політичної нейтральності під час другого туру президентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Варченко заявив на брифінгу в Києві.

Читайте такожЗеленський попросив МВС надати йому охорону перед другим туром виборів

Відео дня

«Національна поліція, Національна гвардія, ДСНС, Держприкордонслужба, Міграційна служба і власне МВС, яке їх координує, буде дотримуватись бездоганної політичної нейтральності щодо кожного з кандидатів на пост президента», - сказав він.

Варченко зауважив, органи МВС дотримувались «бездоганної політичної нейтральності» щодо 39 кандидатів у президенти, що були у першому турі.

«Ми так само гарантуємо українському суспільству, що політична нейтральність з боку нашої системи і кожного окремого її члена буде дотримана і на другий тур виборів», - додав він.

«Щодо обох кандидатів, які вийшли на повторне голосування буде дотримуватись політична нейтральність з боку системи МВС, так само, як і права, свободи кожного з кандидатів буде забезпечено під час агітаційної кампанії напередодні повторного голосування, так і вдень повторного голосування, і поза днем повторного голосування. Коли треба буде розглядати ті звернення і провадження, та адміністративні протоколи, які виникнуть в цьому процесі», - наголосив радник міністра внутрішніх справ.

Як повідомляв УНІАН, повторне голосування на чергових виборах президента України (другий тур) відбудеться 21 квітня 2019 року.