Вілкул вважає, що опозиційним партіям потрібно узгодити кандидатів у нардепи / фото УНІАН

Народний депутат фракції «Опозиційний блок» Олександр Вілкул закликав інші опозиційні партії узгодити кандидатури мажоритарників і не виставляти кандидатів один проти одного.

Як зазначив Вілкул, сьогодні дві опозиційні партії беруть участь у виборах у складі різних команд, причиною чого є різні позиції з низки ідеологічних питань.

«Ми не хочемо відстоювати політику побудови країни ні під команди НАТО, ні під команди з Москви, ми – за сильну самостійну Україну економічно. В цьому наше головне ідеологічне розходження. Ми не хочемо бути партією одного регіону. «Опозиційний блок» відстоює інтереси не лише Півдня та Сходу, але всіх розсудливих людей по всій країні, які хочуть миру і розвитку для України», - заявив Олександр Вілкул.

Відео дня

Водночас, за його словами, в парламенті повинні бути краще представлені професійні люди, які мають необхідні знання та досвід для законодавчої роботи.

«Тому, вважаю, що опозиційним силам доцільно не воювати один з одним, а узгодити кандидатів у народні депутати, які будуть висуватися партіями по мажоритарних округах. Завдання цих виборів – не діяти методами «чим гірше, тим краще», як це робили представники минулої влади. А на чільне місце ставити ефективність роботи і користь для країни», - додав народний депутат.