Кандидат від "Слуги народу" по округу №217 у Києві Мар'яна Безугла / Фото УНІАН

Кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №217 у Києві Мар'яна Безугла закликає правоохоронців, Центральну виборчу комісію і президента звернути увагу на інформацію про «сітці» щодо підкупу виборців в її окрузі.

Про це вона сказала на прес-конференції в УНІАН.

«Ми не будемо більше терпіти ці корупційні «брудні» схеми. Пора покласти цьому край. Ми звертаємося до правоохоронних органів, членам ЦВК, до (міністру внутрішніх справ Арсену) Авакову і президенту Володимиру Зеленському: зверніть увагу на цю критичну ситуацію, яка склалася в нашому окрузі №217, яка є відображенням системного кримінального процесу», - зазначила Безугла.

Відео дня

Читайте такожУ 217-му окрузі в Києві виявили "сітку" з підкупу виборців

На її переконання, ця ситуація «викриває і знімає маски з цих реваншистів».

«Це повинно отримати розголос і винні мають бути покарані», - сказала кандидат у депутати і закликала виборців у разі надходження їм дзвінків з пропозицією підкупу звертатися в правоохоронні органи.

Як повідомляв УНІАН, Безугла сьогодні, 18 липня, заявила на прес-конференції в УНІАН: «Ми зібрали прес-конференцію, щоб донести до суспільства кричущу ситуацію, яка склалася в 217-му виборчому окрузі із-за діяльності кандидата до Верховної Ради Людмили Костенко від партії «Європейська солідарність». Наша мета - зупинити масовий підкуп виборців».

Вона нагадала, що минулого тижня в інтернеті почали поширюватися матеріали щодо так званої «сітки Костенко». «Далі ми отримали неспростовні докази існування цієї «сітки». Мова йде про мільйони гривень, які роками витрачалися на «чорні» методи ведення кампанії», - зазначила кандидат. За словами Безуглої, напередодні були опубліковані «бази даних». «На нашу думку, джерелом є самі ж члени команди Костенко», - сказала вона.

На прес-конференції були продемонстровані ці «бази даних мешканців Оболоні, де чітко прописано, хто відповідає за будинок, де вказані прізвища та номери телефонів, адреси людей, які нібито вважаються прихильниками». «Сітка» живе і працює», - підкреслила кандидат в депутати і зазначила, що на це повинні звернути увагу правоохоронні органи.

Також на прес-конференції були продемонстровані запису телефонних розмов з кількома людьми з цієї бази даних. За словами Безуглої, в цих списках - сотні жителів Оболоні.

В «сітці», зазначила Безугла, присутня певна ієрархія, є «старші груп». «Такі особи несуть відповідальність, згідно з нашим аналізом, за зв'язок з групами умовних волонтерів, мобілізацію своїх підопічних на різні заходи, наприклад, зустріч з мером, якій нещодавно приїздив агітувати в робочий час. Розподіл винагород, звітність перед джерелами фінансування», - сказала вона.

Як заявила Безугла, «такі «сітки» відпрацьовували на виборах Київради, вони працювали на виборах президента». «Ці «сітки» задіяні і зараз. Фактично, це одні і ті ж люди. Між ними розподілені сфери впливу: будинки, під'їзди, дитячі майданчики... Наш аналіз показав, що методички не змінилися. Тому що мова йде про одну і ту ж політсили - «Блок Петра Порошенко», яка просто змінила вивіску - «Європейська солідарність», - сказала кандидат у депутати.

Керуючий партнер Mitrax attorneys at law адвокат Кирило Фесик звернув увагу правоохоронних органів і суспільства на те, що в Києві фактично діє «добре організоване злочинне угрупування, створене з метою впливу і, фактично, спотворення результатів виборів».

«Ми вважаємо, що дана група працює в Києві вже багато років. Вона має чітку ієрархію і відпрацьовану технологію», - заявив він. За словами адвоката, на сьогоднішній день за зверненнями в правоохоронні органи проводяться слідчі дії.