Москва. 31 березня. УНІАН. Канцлер Німеччини Ангела МЕРКЕЛЬ вважає, Росія має бути підключена до процесу модернізації української ГТС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні в Берліні на спільній прес-конференції з Президентом Росії Дмитром МЕДВЕДЄВИМ, яка транслювалася в прямому ефірі російським інформаційним каналом «Вести».

”Україна дійсно є суверенною державою – безумовно. Але йдеться про газотранспортну систему з її вмістом, яка обслуговує декілька країн. Природно, що Росія має брати участь у цьому”, - сказала А.МЕРКЕЛЬ

Відео дня

Вона повідомила, що скористається можливістю ще раз переговорити із членами Єврокомісії, оскільки вважає, що газотранспортну систему України необхідно удосконалювати з урахуванням інтересів Росії.

А.Меркель підкреслила, що необхідно знайти засоби, щоб у рамках консультацій ЄС і Росії ліквідувати розбіжності, що виникли стосовно ГТС.

Як повідомляв УНІАН, 23 березня в Брюсселі відбулася Міжнародна інвестиційна конференція з модернізації української ГТС, у якій взяли участь Президент України Віктор ЮЩЕНКО і прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО.

За підсумками інвестконференції “ЄС – Україна: партнери з постачання газу до Європи” було підписано Спільну декларацію ЄС, України і міжнародних фінансових організацій, яка визначатиме основу для надання інвестицій.

Прем`єр-міністр РФ Володимир ПУТІН 27 березня на прес-конференції в Сочі, коментуючи підсумки інвестиційної конференції з модернізації української ГТС, заявив, що Росія почне переглядати принципи відносин з країнами Євросоюзу, якщо інтереси Москви ігноруватимуться.