Брюссель. 16 квітня. УНІАН. Єврокомісія вивчає відновлення Молдовою візового режиму щодо Румунії.

Як повідомляє румунське національне агентство новин AGERPRES, про це 15 квітня заявив комісар ЄС з питань мультилінгвізму, представник Румунії в Єврокомісії, Леонард ОРБАН, перебуваючи у Бухаресті.

За словами комісара, Комісія має на меті визначити, яким чином вона може реагувати на це рішення влади Молдови, враховуючи, що переговори з цією країною щодо угоди про спрощення візового режиму і досі перебивають на ранній стадії.

Відео дня

Комісар зазначив, що Комісія вивчить докладно це питання найближчим часом.

Він також додав, що не може бути й мови про позитивні чи негативні сигнали, або про підтримку чи не підтримку дій Румунії з боку ЄС, оскільки принцип солідарності і так працює.

“Що зараз обговорюється в правовій та юридичній площині, це можливі дії на рівні європейських інституцій”, - зазначив Л.ОРБАН.

Як повідомляв УНІАН, після парламентських виборів 5 квітня у Молдові, на яких перемогу здобула правляча Комуністична партія, у Кишиневі відбулися масові акції протесту, які переросли у сутички з поліцією. Маніфестанти виходили на вулиці з румунськими прапорами, що дало підстави Президенту країни Володимиру ВОРОНІНУ обвинуватити Румунію у підготовці державного перевороту в Молдові, відновити візовий режим для Румунії та оголосити персоною нон-грата посла Румунії в Молдові і ряду співробітників посольства.