Ілюстрація REUTERS

Додаткові торговельні преференції Європейського Союзу для України можуть набути чинності восени цього року, повідомила торговий представник України Наталія Микольська на конференції в Києві.

Читайте такожУ Мінагропроді підрахували економічний ефект від збільшення квот на експорт в ЄС

«Ми отримали новину, що країни ЄС на рівні послів затвердили компромісний варіант надання Україні додаткових квот на нашу продукцію, аграрну продукцію і на зняття мит на промислову продукцію... На осінь у нас все-таки будуть ці додаткові квоти і торговельні преференції», - сказала Микольська.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 16 червня в Страсбурзі відбулися тристоронні переговори за участю представників ЄП, Європейської комісії та Мальтійського Головування в Раді Європейського Союзу з питання надання Україні додаткових торговельних преференцій. Сторони досягли компромісу, відповідно до якого квоти на томати, пшеницю, кукурудзу і мед будуть скорочені, сечовину з пропозицій буде виключено.

У Мінекономрозвитку заявили, що очікують остаточного рішення ЄС про надання Україні додаткових торговельних преференцій до саміту Україна-ЄС, який пройде в Києві 13 липня.

Комітет Європейського парламенту з міжнародної торгівлю 20 червня схвалив компромісний варіант додаткових торговельних преференцій для України, що передбачає скорочення квот на томати, пшеницю, кукурудзу, мед і сечовину порівняно з початковою пропозицією, однак встановлює додаткові квоти на безмитне ввезення низки товарів.