Так виглядає гра про спроби зрушити Ever Given з мілини / фото standard.co.uk

Користувач Твіттера, Ерік Вайлдер, створив міні-гру, в якій геймери можуть спробувати зрушити з місця судно Ever Given, що заблокувало Суецький канал.

Як повідомляє видання Kotaku, свою гру Ерік створив за дві години і розмістив її на порталі itch.io. Так що будь-хто може випробувати її безкоштовно. У грі потрібно керувати маленьким бульдозером, який безуспішно намагається зрушити величезний контейнеровоз.

Свою гру Вайлдер опублікував ще у п'ятницю, 26 березня, і за цей час в неї зіграло понад 10 тисяч осіб.

Відео дня

Нагадаємо, що сьогодні судно Ever Given вдалося частково зняти з мілини. Для цього з-під нього витягли 27 тисяч кубометрів піску. Паралельно з контейнеровозом працювали 10 буксирів. Наразі вони намагаються направити Ever Given так, щоб він зміг продовжити рух каналом.

Інцидент з контейнеровозом Ever Given в Суецькому каналі

  • 24 березня 2021 року стало відомо про те, що судно Ever Given повністю заблокувало рух по Суецькому каналу, який з'єднує Середземне та Червоне моря.
  • Гігантський контейнеровоз під прапором Панами спробував розвернутися у вузькому просторі та намертво застряг на мілині. У заторі опинилося близько 450 суден.
  • Корабель довжиною 400 метрів і 60 метрів завширшки розрахований на 200 тисяч тонн вантажу.
  • Протяжність Суецького каналу становить 193 км. Він був відкритий у 1869 році та є одним з найбільш завантажених водних шляхів у світі. Близько 12% світової торгівлі, в тому числі майже 10% нафти та 8% зрідженого природного газу, проходить через канал.