The Last of Us Part I / фото Sony

Екранізації ігор нерідко підвищують продажі першоджерел. Так, наприклад, було з Cyberpunk 2077 після виходу аніме Cyberpunk: Edgerunners. Екшен-RPG CD Projekt RED привернула багато нових користувачів завдяки адаптації і отримала, як висловилися самі розробники, "другий шанс". А зараз схожа ситуація сталася з The Last of Us, правда, в менших масштабах.

Видання Gamesindustry.biz опублікувало традиційний рейтинг продажів ігор на фізичних носіях у Великобританії, який щотижня отримує від аналітичної компанії GfK. The Last of Us Part I показала в ньому відмінний результат в плані приросту реалізованих копій. Статистика зросла на 238%, завдяки чому проект посів 20 місце. Це дуже високо, враховуючи конкуренцію і вихід гри у вересні.

Ремастер The Last of Us теж показав вражаюче зростання продажів на 322% і потрапив на 32 позицію рейтингу. А ось на першому місці опинився свіжий ексклюзив Nintendo Switch — тактична RPG Fire Emblem Engage. Стартові показники проекту на 31% нижче, ніж у попередньої частини серії, Fire Emblem Three Houses, але це не завадило зайняти лідируючу сходинку.

Відео дня

Слідом йдуть FIFA 23 і God of War Ragnarok з падінням кількості реалізованих копій на 21% і 26% відповідно. На четвертій позиції розташувалася Mario Kart 8: Deluxe, а замикає п'ятірку Call of Duty: Modern Warfare II.

Найбільш продавані ігри на фізичних носіях у Британії

  1. Fire Emblem Engage;
  2. FIFA 23;
  3. God of War Ragnarok;
  4. Mario Kart 8: Deluxe;
  5. Call of Duty: Modern Warfare 2;
  6. Pokemon Violet;
  7. Nintendo Switch Sports;
  8. Minecraft (Switch);
  9. Animal Crossing: New Horizons;
  10. Pokemon Scarlet.

Вас також можуть зацікавити новини: