Майже 25 млн українців вже уклали декларації з лікарями про медичне обслуговування / фото УНІАН

На сьогодні в рамках кампанії "Лікар для кожної сім’ї" вже майже 25 млн українців уклали декларації з лікарями про медичне обслуговування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун під час засідання уряду.

За її словами, Національна служба здоров'я виплатила 3,5 млрд грн медичним закладам за послуги, надані пацієнтам.

Відео дня

"То гроші пішли нарешті за пацієнтом", - додала Супрун.

"За неповний рік від старту кампанії "Лікар для кожної сім’ї" вже майже 25 млн громадян обрали свого сімейного лікаря", - сказала вона.

Читайте такожАгресивний грип: названо основні помилки хворих українців (відео)

Крім того, як додала Супрун, більшість пацієнтів задоволені сервісом, який вони отримують на первинній ланці.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня 2018 року в рамках медичної реформи в Україні розпочалася кампанія «Лікар для кожної сім’ї», в рамках якої громадяни можуть обрати терапевтів, педіатрів чи сімейних лікарів, заклади яких підключились до електронної системи охорони здоров’я. За даними Міністерства охорони здоров’я, всі послуги, які надають ці лікарі, будуть 100% покриватися з державного бюджету.

З 2018 року заклади первинної медичної допомоги, які уклали контракти з Національною службою здоров’я, мають отримувати фінансування за новою моделлю - щорічну фіксовану виплату за обслуговування кожного пацієнта, з яким лікарі цього закладу підписали декларації.

25 квітня уряд затвердив тариф на оплату послуг первинної медичної допомоги в розмірі 370 грн на рік за обслуговування одного пацієнта.