У пологовому раніше від кору померла породілля / фото УНІАН

У Сумах з підозрою на кір госпіталізували п’ятьох працівників обласного перинатального центру, де 20 березня від цієї хвороби померла 24-річна породілля.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє телеканал «UA:Суми», посилаючись на інформацію головного лікаря-інфекціоніста області Ірини Троцької.

Згідно із повідомленням, наразі всі п’ятеро медпрацівників перебувають в інфекційному відділенні 4-ї сумської міської лікарні.

Відео дня

За даними завідувачки інфекційного відділення 4-ї сумської міської лікарні Світлани Грищенко, в усіх – легкий та середній перебіг захворювання.

Читайте такожНа Сумщині на кір захворіла студентка коледжу, яка контактувала із померлою вчора від цієї хвороби породіллю – ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, 20 березня в Сумах померла 24-річна хвора на кір породілля ромської національності, яка 14 березня через кесарів розтин народила хлопчика. Її з підозрою на кір до обласного перинатального центру 13 березня доставили санітарним транспортом із Буринської центральної районної лікарні.

За інформацією обласного інфекціоніста Ірини Троцької, у породіллі був важкий перебіг захворювання, ускладнений пневмонією, а на кір в її родині нещодавно хворів брат та двоє його дітей.

За даними медиків, у дитини ознак хвороби поки що не діагностували, та ризик того, що вірус передався від матері до дитини, лишається великим, адже інкубаційний період цієї хвороби – до трьох тижнів. Новонароджений наразі перебуває під наглядом лікарів.

Управління охорони здоров’я Сумської ОДА ухвалило рішення з 19 березня до 5 квітня призупинити госпіталізацію до обласного перинатального центру. Жінки будуть направлятися в стаціонар Сумського міського пологового будинку Пресвятої Діви Марії.

21 березня у Путивльському педагогічному коледжі на кір захворіла студентка, 1999 року народження, яка контактувала із хворою на кір породіллю, що померла.