Українці з-поміж інших хвороб найбільше бояться раку через високу вартість лікування. Щороку в країні виявляють 140 тисяч нових випадків захворювання на онкологічні хвороби.

Нині на рак хворіє більше мільйона українців. У зоні ризику кожна шоста жінка і кожен четвертий чоловік, йдеться в сюжеті ТСН

Читайте такожСупрун назвала найнебезпечніші напої: викликають викидні та рак

У МОЗ пояснюють, що пролікувати всіх онкохворих державним коштом не зможуть, але з наступного року буде базовий пакет, куди увійдуть найбільш розповсюджені види пухлин, але скільки на це піде коштів – лише починають рахувати: "Ми не можемо дати, як в ресторані є страва, є ціна. Висічення пухлини шкіри займає 15 хвилин і 300 гривень. Рак стравоходу – воно коштує сотні тисяч гривень".

Що більш запущена стадія, то дорожче лікування. Щороку виявляють 140 тисяч нових хворих на рак, половину вилікувати неможливо, бо вже запізно – пацієнти звертаються на 3-4 стадіях.

Щоб знаходити пухлини на початку їхнього розвитку, для українців з групи ризику буде понад 20 безкоштовних діагностичних процедур. Призначати ці дослідження  зобов’яжуть сімейних лікарів з 1 липня. 

Раніше повідомлялося, що від літа 2019 року українці зможуть безкоштовно робити скринінгові дослідження щодо наявності онкологічних захворювань.