Запобігти можна такому явищу, як защемлення грижі, говорить лікар / фото УНІАН

Лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський відповів на запитання, чи можна запобігти виникненню грижі у дитини.

На своїй сторінці в Instagram педіатр розповів, при яких проявах хвороби варто звертатися до лікаря. Він заявив, що запобігти виникненню грижі не можна, адже буде вона чи ні, залежить від генетики.

Читайте такожКомаровський розповів, які ліки не можна купувати

Відео дня

А можна запобігти такому явищу, як защемлення грижі. Але для цього потрібно дитину відсторонити від занять певними видами спорту, які передбачають інтенсивні фізичні навантаження.

"Є невелика грижа, наприклад, білої лінії живота, а ваш хлопчик з цією невеликою грижею пішов займатися важкою атлетикою, і вона стала великою. Можна запобігти? Можна - не займатися важкою атлетикою. Але це неправильно. Треба зробити так, щоб дитина жила нормальним повноцінним життям, щоб вона могла займатися тим, чим їй хочеться займатися. Для цього є лікарі-хірурги, які покликані вам допомагати", - пише Комаровський.

Раніше лікар Євген Комаровський розповів, що ангіна в обов'язковому порядку повинна лікуватися антибіотиками.

Питання: ⠀ Можна якось запобігти виникнення грижі? ⠀ Відповідь: ⠀ Запобігти виникнення грижі не можна. Тому що буде грижа чи ні залежить не від вас, а від генетики, від того, як він там у вас все складеться. Інше питання в тому, що можна запобігти. Можна запобігти защемлення грижі. Є невелика грижа, наприклад, білої лінії живота, а ваш хлопчик з цієї невеликої грижею пішов займатися важкою атлетикою, і вона стала великою. Можна запобігти? Можна не займатися важкою атлетикою. Але це неправильно. Треба зробити так, щоб дитина жив нормальним повноцінним життям, щоб він міг займатися тим, чим їй хочеться займатися. Для цього є лікарі хірурги, які покликані вам допомагати. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #грижа

Допис, поширений Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)