Ілюстрація REUTERS

До аеропорту "Бориспіль" прибув останній рейс із курортного міста Санья, що на китайському острові Хайнань. Усіх туристів звідти вже вивезли.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожУ ВООЗ розповіли, як захистити себе від зараження новим коронавірусом

Екіпаж спеціально навчали, як поводитися у разі виявлення людини з небезпечними симптомами.

Після прибуття в "Бориспіль" усі, хто був на літаку, пройшли додаткові заходи безпеки. Першим на борт піднявся лікар, виміряв температуру в усіх пасажирів та членів екіпажу, запитав про їхнє здоров’я.

Якщо немає жодних протипоказань і лікар дає дозвіл, лише тоді пасажири можуть проходити далі паспортний контроль та отримувати багаж. Загалом цим рейсом прибуло 204 пасажири – всі, за попередніми даними медиків, здорові.

За словами пілотів, вони були в кабіні в масках і з пасажирами не контактували.

Люди ж розповідають, що їх перевіряли не лише у Борисполі, а й в аеропорту в Китаї. Переконують, що особливої паніки в місті Санья немає, але всі заклади там зачинені, людей на вулицях, як і автомобілів немає, що для Китаю зовсім нетипово. Однак найбільше люди шкодують, що змушені були раніше завершити свій відпочинок.

Слід зазначити, що відсьогодні аеропорт "Бориспіль" тимчасово призупиняє авіасполучення із Китаєм. Однак приблизно 10-11 лютого має вирушити літак до місця ураження, міста Ухань, для евакуації українців.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу становить від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 4 лютого в результаті зараження хворобою щонайменше 426 осіб померли, кількість заражених перевищила 19 тисяч.