Ілюстрація / REUTERS

Українців, яких евакуюють із Китаю через коронавірус COVID-19, ізолюють від суспільства. Якщо у людей виявлять симптоми в китайському аеропорту, їх не випустять із зони карантину.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко, коментуючи підготовку України до евакуації громадян, передає «Обозреватель».

Читайте такожЛітак SkyUp післязавтра доставить українців з Уханя у Львів

Відео дня

Заступник міністра повідомив, що на сьогодні жоден українець, який перебуває в КНР, не має захворювання, викликаного коронавірусом.

За його словами, здорових людей, які приїздять із зони карантину, встановленої в КНР, вміщатимуть до так званих обсерваторів.

"Відповідно до законодавства нашої держави, обсерватори можуть створюватися в санаторіях, профілакторіях, навчальних закладах, зокрема дитячих. Це не лікувальний заклад. У обсерваторі не надається медична допомога. Це здорові люди, які проживатимуть 14 днів в ізоляції виключно через те, що на цей період можуть виникнути симптоми, оскільки є інкубаційний період", – розповів Ляшко.

"Щойно виникатимуть симптоми, хворий буде госпіталізований до інфекційного стаціонару, який буде готовий прийняти хворого в інфекційний бокс, де надаватиметься необхідна медична допомога, як цього вимагає стан його здоров'я", – пояснив чиновник.

Представник МОЗ також повідомив, що медики, які працюють в аеропортах КНР, не дозволять залишити межі карантину людині з симптомами коронавірусу. Таких людей госпіталізовують і надають їм медичну допомогу.

"Всі українці, які перебувають у Китайській Народній Республіці, можуть звернутися в посольство України у КНР і повідомити, що їм надається допомога. У випадках, якщо знадобиться залучення українських медиків, це вирішуватиметься в оперативному порядку", – додав він.