Ілюстрація / REUTERS

В Україні у разі потреби можуть побудувати модульний госпіталь для лікування раніше невідомих інфекційних хвороб

Як передає кореспондент УНІАН, про це на позачерговій сесії Полтавської облради, яка розглядає питання про ситуацію щодо розміщення в медичному центрі Національної гвардії України «Нові Санжари» громадян, евакуйованих із м. Ухань (КНР), заявив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«В Україні буде будуватися госпіталь для лікування невідомих інфекцій. Таких як коронавірус і інших. Будівництво такого госпіталю – це питання часу. Ось у Китаї за 6 діб госпіталь збудували. У нас є схожа можливість розвернути модульний госпіталь. Я вже зустрічався з приватним будівельником, який будує модульний госпіталь для армії. Він готовий співпрацювати. Ми можемо розвернути мобільний госпіталь ДСНС. Всі ці питання вивчаються, і в разі необхідності ми це зробимо», - заявив Ляшко.

Відео дня

Читайте такожЗеленський пообіцяв українці з собакою в Ухані "знайти спосіб, щоб її повернути" (відео)

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі 20 лютого протестували проти прибуття у медичний центр Нацгвардії, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю через коронавірус громадян України та іноземців. Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі «Нові Санжари» в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака перебували 22 особи-члени екіпажу і супроводжувальний медперсонал, а також 72 пасажири. Серед евакуйованих українців – родина з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти.

Ввечері сім автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію.

Протестувальники кидали каміння в автобуси. В одному з них розбили скло.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах. За даними МВС, за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських та одна цивільна особа.

Також вчора ввечері міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька заявила, що 14 днів перебуватиме в обсервації разом з евакуйованими з Китаю громадянами.