У садках та школах посилено контроль за режимом миття рук та вологого прибирання приміщень / УНІАН

За дорученням Київського міського голови всі навчальні заклади столиці зобов’язали посилити контроль за станом здоров’я дітей та в разі погіршення самопочуття, насамперед, вимірювати температуру.

Як інформує прес-служба Київської міської державної адміністрації, про це під час прес-брифінгу щодо протиепідемічних заходів проти коронавірусу Covid-19 у навчальних закладах Києва повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Читайте такожКоронавірус в Україні: що відомо на цей момент – всі подробиці (трансляція)

Відео дня

«Шановні батьки, вам не варто хвилюватися, бо в кожному садочку та школі ми контролюємо стан здоров’я дітей, продовжуємо проведення щоденного моніторингу відсутності та опитування щодо самопочуття присутніх. За потреби, батьків буде поінформовано про стан дитини. Але сподіваємося на ваше розуміння та просимо, у разі виявлення ознак захворювання у дитини, залишити її вдома та звернутися до сімейного лікаря», - зазначив Мондриївський.

Він додав, що заклади забезпечені всім необхідним, у тому числі, термометрами. У 2019 році для закупівлі медикаментів із міського бюджету було виділено 12 млн грн, у бюджетах районів на 2020 рік передбачено ще 15,6 млн грн.

За рахунок міських коштів районні управління освіти закупили дезінфікуючі та миючі засоби для усіх садків та шкіл (2019 рік – 18, 9 млн грн; у 2020 передбачено 22 млн грн). У садках та школах посилено контроль за режимом миття рук та вологого прибирання приміщень.

«Ми запровадили комплекс заходів та обмежимо доступ до шкіл, у тому числі, і батькам. У школах запроваджено «п’ятихвилинки здоров’я» до і після уроків. Вчителі нагадують учням про правила особистої гігієни та поведінки при поширенні інфекційних захворювань», – підкреслив заступник голови КМДА.

Усі заклади забезпечені наочною інформацією щодо профілактики інфікування та поширення вірусу на паперових та електронних носіях, з якою можна ознайомитись за посиланням https://don.kyivcity.gov.ua/content/profilaktyka-koronavirusu.html.

Інфографіка: УНІАН

Як повідомляв УНІАН, 3 березня було підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина перебувала вдома. Згодом через протести сусідів вона погодилась на обсервацію.

Зараз в Україні перебувають на дослідженні 6 підозр на коронавірусну інфекцію. Ці люди також ізольовані, деякі зразки біологічного матеріалу знаходяться в референс-лабораторії Центру громадського здоров’я, деякі будуть доставлені впродовж сьогоднішнього дня.