Аніта Луценко розповіла, чи можна займатися спортом в критичні дні / фото ua.depositphotos.com

Відома фітнес-тренер Аніта Луценко на своїй офіційній сторінці в Instagram продовжує ділитися з користувачами корисними порадами про здоров'я і спорт.

Цього разу вона відповіла на часто питання – чи можна тренуватися в «ці» дні.

Читайте такожСупрун зруйнувала міфи про менструацію

Відео дня

Так, за словами Аніти, фізичні вправи під час «критичних днів» не заборонені. Спорт, навпаки, покращує циркуляцію крові в області тазу, що зменшує менструальний біль. Але все залежить від здоров'я і самопочуття дівчини. Якщо в ці дні ви відчуваєте слабкість і сильні болі внизу живота – тренування краще обмежити.

Поради Аніти Луценко про тренування під час менстурації:

1. У другій половині (до овуляції) починає затримуватися рідина, підвищується ЧСС при одному і тому ж навантаженні. Перед місячними знижується витривалість і сила м'язів (меншою мірою).

2. ПМС - за 2-10 днів до місячних можуть бути: головний біль, серцебиття, дратівливість, апатія, плаксивість, набряклість обличчя і грудей, тимчасове збільшення ваги на 1 кг і більше, метеоризм, здуття живота.

3. Дисменорея - сильні болі внизу живота. Часто йдуть в комплексі з ПМС.

4. У кого очевидно є ПМС і дисменорея - потрібно після овуляції знизити інтенсивність тренувань, а під час місячних - обмежити або виключити.

5. При цьому легка ходьба, велосипед, фізактивність низької інтенсивності нерідко полегшує перебіг ПМС. Не робити силові вправи і вправи на прес.

«Якщо у вас нічого не болить, немає ознак ПМС, то виконуйте тренування середньої інтенсивності і все буде добре», – підсумувала Аніта Луценко.

Можна тренуватися в місячні? 1. Друга половина ( до овуляції) починає затримуватися рідина, підвищується ЧСС при одному і тому ж навантаженні. Перед місячними знижується витривалість і сала м'язів ( у меншій мірі). ⠀ 2. ПМС - за 2-10 днів до місячних можуть бути: головний біль, серцебиття, дратівливість, апатія, плаксивість, набряклість обличчя і грудей, временнное збільшення ваги на 1 кг і більше, метеоризм, здуття живота. ⠀ 3. Дисменорея - сильні болі внизу живота. Часто йдуть в комплексі з ПМС. ⠀ 4. У кого очевидно є ПМС і дисменорея - потрібно після овуляції знизити інтенсивність тренувань, а під час місячних - обмежити або виключити. ⠀ 5. При цьому легка ходьба, велосипед, фіз активність низької інтенсивності нерідко полегшує перебіг ПМС. Не робити силові вправи і на прес. ⠀ 6. Якщо у вас нічого не болить, немає ознак ПМС, то виконуйте тренування середньої інтенсивності і все буде відмінно. ⠀ Увагу питання☝🏻 є думка що жор перед місячними - це суто психологічна звичка. Усе навколо: в журналах, подруги, мами постійно свій жор спихають на ПМС 😅 а не стадно це? Чи реально саме вам хочеться їсти солодке? Або це відмінна причина не стримувати себе - у мене ж місячні скоро ось як і у всіх - тягне їсти. Як вважаєте?

Допис, поширений Anita Lutsenko (@anitasporty)