Biopharma є одним із десяти найбільших українських виробників фармацевтичної галузі та спеціалізується на препаратах із плазми донорської крові людини

Українська фармацевтична компанія “Біофарма”, що спеціалізується на препаратах із плазми крові, приєдналася до Міжнародного альянсу з розроблення препаратів проти COVID-19. Рятівний імуноглобулін з плазми тих, хто вже перехворів на коронавірус і цілком одужав, може бути вироблений в Україні вже наприкінці літа, наголошує президент фармацевтичної компанії “Біофарма” Костянтин Єфименко. 

”Я вважаю створення такого альянсу з 7 надпотужних компаній з Японії, США, Швейцарії, Німеччини, Великої Британії та України надзвичайно важливим. Жодного сумніву, що результатом об'єднаних дій стане значний прорив у боротьбі із пандемією. “Біофарма” також буде використовувати свої технології та ресурси для розробки, клінічних досліджень і виробництва препарату”, — повідомив Костянтин Єфименко.

У компанії розраховують у червні-липні зібрати необхідні для початку робіт 300 літрів плазми. Тоді вже в серпні почнуть виробництво імуноглобуліну, який матиме великий титр антитіл до COVID-19. «Імовірно, вже у вересні-жовтні ми  почнемо постачати препарат до медичних закладів”, — розповів президент компанії журналістам телеканалу “Україна”

Відео дня

Нагадаємо, Biopharma є одним із десяти найбільших українських виробників фармацевтичної галузі та спеціалізується на препаратах із плазми донорської крові людини. Компанія має шість плазма-центрів по всій Україні, а минулого року відкрила в Білій Церкві інноваційний завод-фракціонатор. 

“Біофарма” входить до холдингової компанії UFuture, засновником якої є підприємець Василь Хмельницький. Нещодавно Biopharma разом із UFuture передали головній лабораторії МОЗ України устаткування, на якому методом ПЛР щоденно проводять тести на коронавірус для усіх областей України. Загальна вартість допомоги від компаній холдингу перевищує 12 млн грн.