Головний державний санітарний лікар України Олександр БІЛОВОЛ заявляє про необхідність закупівлі не менш як 12,5 мільйонів доз вакцини проти грипу.

Як передає кореспондент УНІАН, про О.БІЛОВОЛ повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві.

«Ми відпрацювали всі алгоритми, і на сьогоднішній день нам необхідно, як мінімум, 12,5 млн. доз для вакцинації населення», - сказав О.БІЛОВОЛ.

Відео дня

При цьому, на його думку, в першу чергу вакцинацію необхідно провести в групах підвищеного ризику, зокрема, серед медиків, вагітних жінок, а також дітей і дорослих, які перебувають у спецустановах.

«На сьогоднішній день у нас на реєстрації дві вакцини – канадського і російського виробництва. Зараз ми чекаємо ще одну вакцину - французького виробництва», - повідомив він.

«На сьогоднішній день всі обов`язково мають зрозуміти – якщо ми не відновимо рівень довіри нашого населення до вакцинації, то ми втратимо контроль над розповсюдженням інфекційних захворювань», - наголосив О.БІЛОВОЛ.

Як повідомляв УНІАН, станом на 6 листопада в Україні зареєстровано 762 тис. 835 випадків захворювання га грип і ГРВІ, з них 32 – на вірус А/Н1N1. Від ускладнень грипу померли 109 чол., госпіталізовано 33,979 тис. чол.