Річний курс лікування деякими рідкісними фармацевтичними препаратами обходиться пацієнтам в сотні тисяч доларів. Про це повідомляє журнал Forbes.

Найдорожчими ліками в світі визнаний препарат "Соліріс". Річний курс лікування цими ліками коштує 409,5 тисяч доларів. "Соліріс" допомагає тим, хто страждає унікальним розладом імунної системи: коли людина спить, у неї в крові руйнуються червоні кров`яні тільця.

Чим рідше зустрічається хвороба, тим дорожчий препарат, який розробляють фармацевти. Лише 500 осіб страждають в США генетичним захворюванням, відомим як синдром Хантера. Розроблені для цих пацієнтів ліки Ілепрейз коштують 375 тисяч доларів в рік. Тільки американський ринок Ілепрейз склав минулого року 353 мільйони доларів.

Відео дня

Ще один рідкісний препарат - Неглейзім. Він застосовується при розладах метаболічних процесів, що рідко зустрічаються, і обходиться пацієнтам в 365 тисяч доларів в рік.

У список найдорожчих ліків потрапили дев`ять найменувань, річний курс лікування якими коштує понад 200 тисяч доларів, відзначає видання.

podrobnosti.ua