Ви любите гарбузове насіння? А чи знаєте ви, в чому користь цих, непоказного на перший погляд, насіння?

Гарбузове насіння - чим корисне для серця і судин

Гарбузове насіння в достатній кількості містить магній, корисний для нормальної роботи серця. Магній поліпшує роботу серцевого м`яза і перешкоджає порушенням ритму.

Відео дня

Як відомо, високий рівень холестерину провокує розвиток серцево-судинних захворювань. А фітостероли, що містяться в гарбузовому насінні, сприяють зниженню рівня холестерину в крові.

Гарбузове насіння стабілізує кров`яний тиск, завдяки чому особливо корисне для гіпертоніків.

Гарбузове насіння - чим корисне для роботи головного мозку

Амінокислота триптофан, що міститься в гарбузовому насінні, забезпечує вироблення в нашому організмі в серотоніну, який сприяє повноцінному нічному сну. Достатній вміст цинку в гарбузовому насінні сприяє нормальній роботі головного мозку, покращує пам`ять, знижує загальну стомлюваність нашого організму.

Гарбузове насіння - чим корисне для профілактики діабету

Гарбузове насіння містить велику кількість білка, який легко засвоюється нашим організмом. Завдяки цьому ефективно знижується рівень цукру в крові, що особливо важливо для профілактики діабету, а також для тих, хто бореться із зайвою вагою і прагне схуднути.

ЧИТАЙ: Зразковий лук: Кейт Хадсон

Гарбузове насіння - чим корисне для кишечника

Клітковина, що входить до складу гарбузового насіння, покращує роботу кишечника і сприяє його регулярному спорожненню. Тим, хто часто страждає запорами, слід обов`язково включити в раціон гарбузове насіння.

Гарбузове насіння - чим корисне для боротьби з глистами

Гарбузове насіння - найвірніший і найефективніший народний засіб від гельмінтів. Люди, які страждають від цих паразитів, завдяки насінню з гарбуза, здатні вилікуватися буквально за кілька днів.

ЧИТАЙ: Одрі Тоту: топ-10 суконь іменинниці

Гарбузове насіння - чим корисне для вестибулярного апарату

Тим, хто страждає від морської хвороби, рекомендується вживати гарбузове насіння, бо воно допомагає подолати напади нудоти під час сильної хитавиці.

Гарбузове насіння - чим корисне для вагітних жінок

Крім того, гарбузове насіння ефективне під час нападів нудоти на ранніх термінах вагітності. Багато вагітних жінок саме завдяки вживанню гарбузового насіння рятуються від сильного токсикозу.

ЧИТАЙ: Як вибрати кавун: 4 прості правила

Гарбузове насіння - чим корисне для чоловіків

У гарбузовому насінні в достатній кількості містяться омега-3 жирні кислоти і цинк, що є профілактикою простатиту і знижує ризик захворювань передміхурової залози у чоловіків.

Гарбузове насіння - кому протипоказане

Не варто захоплюватися гарбузовим насінням людям із серйозними порушеннями шлунково- кишкового тракту, з поганою прохідністю кишечника і тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку.

Звичайно, людям з індивідуальною непереносимістю цього продукту також слід виключити зі свого раціону гарбузове насіння .