Ілюстрація / REUTERS

Влітку черешню хочеться купувати кілограмами і тут же з'їдати улюблену ягоду в непристойних кількостях. Якщо у руки потрапляє тарілка митої черешні, зупинитися вже неможливо, хіба що схаменутися через кілька миттєвостей поруч з жменею кісточок. Тому в нашому матеріалі ми розповімо все про улюблені сезонні ласощі – про шкоду і користь, а також калорійності черешні.

Чим корисна черешня

Черешня свіжа рекомендована людям з залізодефіцитною анемією, 100 г плодів містить 10% добової норми заліза. Також потрібно їсти черешню тим, хто страждає дерматологічними захворюваннями. А косметичні засоби (маски) на основі черешні допомагають впоратися з вуграми, підлітковими прищами. Водночас черешню не рекомендують їсти у великих кількостях людям, схильним до повноти і хворим на цукровий діабет з-за підвищеного вмісту глюкози і фруктози. Також не варто нею зловживати людям, у яких є схильність до діареї і підвищеного газоутворення в шлунку.

Читайте такожЛікар Комаровський пояснивши, чи можна дітям їсти немиті ягоди (відео)

Відео дня

"Рекомендована норма фруктів 300 грамів в день. Їжте із задоволенням ці чудові ягоди! Сезон короткий – до кінця червня. Не забувайте заготовлювати їх на зиму. Ви пам'ятаєте, що краще всього їх заморозити", - рекомендує дієтолог Світлана Фус.

Шкода черешні

Черешню не рекомендується вживати людям з гастритом з підвищеною кислотністю шлункового соку і при цукровому діабеті. Свіжі ягоди черешні не можна їсти відразу після їжі – це може викликати газоутворення і нетравлення шлунка. Не варто вживати черешню при порушенні прохідності кишківника, бо це може посилити хвороба.

Ілюстрація / REUTERS

Чи можна черешню при вагітності

Про те, чи можна вагітним жінкам є черешню варто з'ясувати заздалегідь, щоб потім не позбуватися від непотрібних проблем. Але особливих протипоказань для майбутніх мам немає – вагітним не можна їсти черешню тільки в тому випадку, якщо у них діагностували проблеми з гастритом і кишківником. В іншому черешня підвищує імунітет і очищає організм від токсичних речовин. Вагітним, які їдять черешню, важливо пам'ятати лише про те, що ягід не повинно бути занадто багато – перенасичення ніколи не йде на користь.

Читайте такожСупрун розповіла, які літні фрукти зменшують біль та покращують сон

Скільки калорій в свіжій черешні

Багатьох цікавить головне питання – так скільки ж калорій свіжої черешні. Відповідь така: 100 грам черешні – 50 ккал.

Черешня на зиму

Як і будь-які ягоди, черешню можна заморозити, однак цього зазвичай не роблятьчерез те, що з неї погано видаляються кісточки. Більш поширені варіанти консервації — це варення з вишні без кісточки або з кісточкою, компот, черешня у власному соку. Особливо смачним виходить конфітюр з черешні. Влітку ж черешню здебільшого їдять в сирому вигляді. Однак не розчарує і літній пиріг з цими ягодами — клафуті.