Максим Степанов / фото REUTERS

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов сьогодні має намір провести співбесіди з кандидатами на посаду голови Національної служби здоров’я України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу.

"Сьогодні я буду проводити співбесіди на голову НСЗУ. Інтерв'ю було запропоновано усім 17 кандидатам, яких відібрала відповідна кадрова служба з усієї кількості людей, які подали документи", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожСпівбесіди на вакансію очільника Нацслужби здоров’я відбудуться в Zoom: розкрито список кандидатів

За словами міністра, з 17 кандидатів станом на сьогоднішній ранок підтвердили участь 9 осіб, відмовилися від участі -3 особи, звернулися з проханням щодо зміни часу співбесіди - 4 особи, не надала відповіді одна особа.

"Співбесіда з усіма кандидатами відбуватиметься дистанційно - в режимі відеоконфіеренції... Буде здійснено відеозапис усіх сіпвбесід, і відразу після проведення конкурсу, вони будуть доступні для загалу", - додав Степанов.

Як повідомляв УНІАН, Національну службу здоров'я України створено в рамках проведення медичної реформи.

З березня 2018 року її очолював Олег Петренко, який у листопаді 2019 року написав заяву про звільнення. Його кандидатура була обрана на конкурсі.

У грудні 2019 року тимчасово виконувати обов'язки голови Служби було покладено на заступника голови НСЗУ Оксану Мовчан.

16 грудня Кабмін оголосив конкурс на зайняття посади голови НСЗУ. Конкурс відбувся у січні 2020 року.

20 травня Степанов повідомив, що відхилив усі три кандидатури на посаду голови НСЗУ, які пройшли до фіналу конкурсу.

22 травня уряд оголосив новий конкурс серед кандидатів на посаду голови НСЗУ. Документи кандидати мали подати до 27 травня. Загалом для участі у конкурсі документи подали 17 осіб.