ІФА-тестування потрібне для вчасного виявлення захворювання на COVID-19/ фото УНІАН

Сьогодні у Києві ІФА-тестування можуть робити 12 закладів охорони здоров’я.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив мер столиці Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання ЗМІ.

Він зазначив, що ІФА-тестування потрібне для вчасного виявлення захворювання на COVID-19.

Відео дня

Читайте такожУ Києві за добу впала кількість нових інфікованих коронавірусом

«Але, підкреслю, для остаточного встановлення діагнозу потрібен результат ПЛР-тесту. Його в медзакладах міста роблять безкоштовно. Сьогодні в Києві ІФА-тестування можуть робити 12 закладів охорони здоров’я. І міська влада розглядає варіанти розширення таких можливостей», - сказав мер.

За його словам, ІФА-тести дозволять розвантажити систему діагностування на коронавірус та підвищити ефективність виявлення хвороби. Роблять такі тести швидко. І можна оперативно виявити чи людина вже хворіла чи може бути інфікована на даний момент.

«Саме ІФА-тести визначають наявність в організмі антитіл до вірусу. Такі тести потрібно робити хоча б раз на місяць. Чому їх слід робити працівникам торгівлі і закладів громадського харчування? Бо ці заклади, що відновили свою роботу в рамках послаблення обмежень, є місцями підвищеної небезпеки. І у випадку захворювання хоча б одного співробітника, може статися спалах захворювання. Тому потрібно діяти на упередження», - наголосив Кличко.

Він зазначив, що ІФА-тест з дослідженням коштує близько 300 гривень.

«Це - невеликі кошти задля збереження здоров’я і життя людей, задля безпечної роботи бізнесу», - додав Кличко.

Як повідомляв УНІАН, 22 червня Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу заявив, що штаб з надзвичайних ситуацій міста ухвалив рішення, що «власники і керівники торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами».

23 червня було опубліковано відповідний протокол № 45 засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 22 червня, відповідно до якого рішення про регулярне тестування співробітників торгових мереж, закладів громадського харчування та сфери побутового обслуговування носить рекомендаційний характер.