В Харківській області є понад три тисяч ліжок для інфікованих / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Епідеміологічна ситуація з коронавірусом у Харківській області продовжує загострюватися: зберігається тенденція до зростання захворюваності.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла головний державний санітарний лікар Харківської області Любов Махота, передає ТСН.

За її словами, упродовж останніх 14 днів захворюваність зросла на 36,5%.

Відео дня

"Показник сягнув 305 на сто тисяч населення. Більшість районів області потрапили до "помаранчевої" зони. Харків опинився у "червоній". Там показник захворюваності сягнув 407 на сто тисяч", - повідомила вона.

Наразі у місті обмежено роботу закладів громадського харчування, ТРЦ, заборонені нічні клуби, у школі до 2 листопада триватимуть канікули. Крім того, за словами чиновниці, буде посилення контролю за вимогами карантинних заходів. Зокрема, йдеться про перевірку наземного і підземного транспорту щодо дотримання маскового режиму.

Читайте такожБал під час "чуми": у Харкові розслідують порушення карантину під час маскараду

"Цифри вражають. В області понад 29 тисяч захворілих. Основна причина - це недбалість, несумлінне ставлення громадян до дотримання правил, запроваджених Міністерством охорони здоров'я. Це також можна пояснити тим, що Харків місто-мільйонник, де велике скупчення населення, багато молоді, студентів, високі контакти і міграційні процеси", - наголосила Махота.

Вона зазначає, що наразі в області 17 лабораторій мають право робити ПЛР-тестування. Щодоби вони проводять до 2,5 тис. аналізів. В області є понад три тисяч ліжок для інфікованих.

"Маємо на перспективу залучення інших лікарень. Звісно, лікарів не вистачає, залучаємо студентів до роботи", - наголосила санітарна лікарка Харківської області.

Коронавірус в Україні: новини