У вагітної виявили коронавірус \ REUTERS

В Ірпені київської області на два тижні закрили пологовий будинок на карантин у зв'язку з виявленням COVID-19 у вагітної жінки.

Читайте такожКоронавірус у Києві: з'явилися свіжі дані щодо кількості інфікованихПро це повідомив перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин у Facebook.

"Змушені закрити на карантин пологовий будинок Ірпінської центральної лікарні, що у Ворзелі", - заявив Маркушин.

За його словами, причиною закриття стали позитивні результати ПЛР-тестів вагітної мешканки Ворзеля, яку доставили у ніч з середи на четвер. Вона перебувала на 38-му тижні із загрозою переривання вагітності.

"Жінці потрібно було екстрено зробити кесарів розтин. Оскільки у неї була температура і ознаки респіраторного захворювання, зробили експрес-тест на COVID-19. Він виявився негативним. Через пряму загрозу життю жінки і дитини наші медики прийняли рішення негайно оперувати. Після операції жінку помістили в ізолятор і повідомили про потребу здачі аналізів для ПЛР-діагностики. І тільки тоді вона розповіла про те, що напередодні вже здала цей тест. Сьогодні ми отримали результати – вони, на жаль, позитивні", - зазанчив Маркушин.

Таким чином, пологовий будинок протягом двох тижнів буде закрито на карантин.

"Маємо 10 медиків, які безпосередньо контактували з хворою та 20 вагітних, які перебували у цей час в пологовому (з хворою жінкою не контактували!). 14 вагітних, які були на збереженні, виписуємо додому під нагляд сімейних лікарів. Контактні лікарі уже на самоізоляції. Усім 30 особам буде зроблено ПЛР-тестування. Вагітні мешканки нашого регіону направлятимуться на пологи у Бородянську центральну районну лікарню", - додав він.

Коронавірус у Київській області: