Найбезпечнішою вакциною від COVID-19 в нашій країні є CoronaVac, вважає лікар / фото УНІАН

Найбезпечніша вакцина від коронавірусу COVID-19, яка є в Україні, – це препарат, створений китайською біофармацевтичною компанією Sinovac Biotech під назвою CoronaVac.

Найбезпечніший китайський препарат, у складі якого є "вбитий" коронавірус, розповіла лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська в інтерв'ю "Власть vs Влащенко".

За її словами, CoronaVac не визнають в Євросоюзі, оскільки хочуть захистити свої ринки.

"Все тільки вивчається, але я абсолютна згодна, що за профілем безпеки найкраща з тих, що у нас є, – це CoronaVac, китайські вакцини. Там розповідають, що вони неефективні/ефективні... Послухайте: Китай перевакцинировано – все тихо-спокійно. Індонезія перевакцинована ... тому не треба...", – зазначила експерт.

У нашій країні є ще такі вакцини: мРНК-препарат, розроблений американською фармацевтичною компанією Moderna, він носить таку ж назву, мРНК-вакцина Comirnaty/Pfizer-BioNTech, яка розроблена німецькою біотехнологічної компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer та векторна вакцина AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейської та італійського виробництва, яку розробив Оксфордський університет і британсько-шведська компанія AstraZeneca.

Вакцинація в Україні розпочалася 24 лютого. Ольга Голубовська говорила, що є дві ключові цілі вакцинації від COVID-19 – підготовка організму конкретної людини до зустрічі з вірусом і створення імунологічного прошарку, який не дозволить збуднику безперешкодно поширюватися.

Інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua. 

Вас можуть зацікавити такі новини: