Юлію Мендель зацікавило питання, чи підтримує Бог вакцинацію / ілюстративне фото УНІАН

Колишній прес-секретар президента Володимира Зеленського, журналістка і кандидат філологічних наук Юлія Мендель поставила питання, чи підтримує Бог вакцинацію від коронавірусу COVID-19.

Журналістка написала в блозі на "Сьогодні", що ієрархи православної церкви Грузії ще до винаходу вакцини назвали вакцинацію "поневоленням" людей і "підступами диявола".

У матеріалі наголошується, що в США єпископи католицької церкви порекомендували вірянам не щеплюватися однодозною вакциною Johnson&Johnson з етичних причин. 

Відео дня

Варто зазначити, що під час створення цієї вакцини використовували абортовані ембріони, і вакцинацію препаратом можуть сприймати як мовчазну підтримку абортів.

Читайте такожЛікар вказав на новий фейк щодо вакцинації від коронавірусу

Мендель додали, що мусульман більше хвилює релігійний дозвіл на використання вакцин від коронавірусу – халяльність. Для них важливо, щоб під час виготовлення препаратів суворо дотримувалися релігійних традицій, зокрема, під час забою птиці чи худоби необхідно спускати їх кров.

Нагадаємо, в березні минулого року розпочалася пандемія COVID-19. Пізніше низка виробників створили вакцини від коронавірусу. 

Вакцинація від COVID-19 в Україні розпочалася наприкінці лютого. Станом на 7 листопада в нашій країні повністю вакциновані – отримали дві дози препаратів, 7 938 053 людини.

Інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.